Підписання Договору про партнерство та науковий обмін між Славутицькою міською радою, Чорнобильським центром (м. Славутич) та СЦД-Україна

23.09.2011

У м. Славутич Київської області 23 вересня 2011 року відбулася нарада-семінар з питань співпраці Славутицької міської ради, Державної науково-дослідної установи «Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології» (Чорнобильський центр), м. Славутич, зі Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку (СЦД-Україна).В.Удовиченко, М.Бондарьков, М.Згуровський У зустрічі взяли участь міський голова м. Славутич – Володимир Удовиченко, генеральний директор Чорнобильського центру – Михайло Бондарьков, заступник генерального директора Чорнобильського центру – Валерій Глигало, Директор лабораторії інженерних розробок і технологій Чорнобильського центру – Василь Рилов, заступник директора Славутицької філії НТУУ «КПІ» – Валентина Ченкова, ректор НТУУ «КПІ», науковий керівник СЦД-Україна – Михайло Згуровський та директор СЦД-Україна – Костянтин Єфремов.

Під час роботи семінару було презентовано основні напрямки діяльності СЦД-Україна та Чорнобильського центру, обговорено формат подальшої співпраці та перспективи спільних наукових досліджень екологічної складової процесів сталого розвитку та наслідків Чорнобильської катастрофи. Учасники семінару відзначили важливість даних про наслідки Чорнобильської катастрофи для наукових досліджень та необхідність організації доступу до них для світової наукової спільноти. Також обговорювалися питання розвитку вищої освіти в м. Славутичі на базі НТУУ «КПІ» та спільного консорціуму з освіти у сфері сталого розвитку - Цетрально-східно-європейського інституту зі сталого розвитку (CEEISD).

Результатом зустрічі стало підписання Договору про партнерство, співробітництво та науковий обмін між Виконавчим комітетом Славутицької міської ради, Державною науково-дослідною установою «Чорнобильський центр з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології» та Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку.

Під час візиту до м. Славутич ректор НТУУ «КПІ» Михайло Згуровський привітав учасників обласного семінару-практикуму для завідуючих районними, міськими методичними кабінетами, центрами «Використання інформаційних ресурсів в освітній системі регіону» і зустрівся з 11-класниками Славутича та учасниками XVIII Міжнародного фестивалю дитячої творчості, телебачення та преси «Золота осінь Славутича».

ЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображення