Випуск слухачів курсу «Просторове моделювання та прикладні рішення для ІПД»

27.06.2017

27 червня 2017 р. в ННК «Світовий центр даних з геоінформатики та сталого розвитку» відбувся випуск слухачів курсу «Просторове моделювання та прикладні рішення для ІПД» в рамках канадсько-українського освітнього проекту «Закладення основи інфраструктури просторових даних: забезпечення бази в українському уряді для підтримки стабільного економічного зростання», який реалізується в Україні за підтримки Ванкуверського острівного університету та його українських партнерів.

Проект триває вже чотири роки. За цей час було підготовлено близько 150 фахівців із різних державних установ, які готові до роботи з розбудови національної інфраструктури просторових даних у своїх організаціях. За результатами випуску 32 представника державних органів отримали сертифікат Ванкуверського острівного університету та свідоцтво про підвищення кваліфікації КПІ ім. Ігоря Сікорського.
За розкладом проекту курс «Просторове моделювання та прикладні рішення для ІПД» викладається тільки один раз, оскільки розрахований на підвищення кваліфікації фахівців із високим рівнем знань в галузі геопросторових технологій, в тому числі викладачами інших університетів. Курс містить практичні роботи, розроблені на основі наборів геопросторових даних території України, які дозволяють здобути знання зі створення просторових моделей засобами візуального програмування, мережевого аналізу, побудови поверхні витрат, геостатистики та інших напрямів моделювання.
Особливістю курсів є повністю дистанційне навчання, що забезпечується за рахунок використання електронної системи дистанційного навчання Moodle та серверу для дистанційного доступу до геоінформаційних програмних продуктів.

Image